Media

BEREC va lansa o consultare publică pe marginea chestionarului referitor la Strategia pe termen mediu pentru perioada 2018-2020

02.03.2017
 
 
Īn data de 8 martie 2017, BEREC va organiza la Bruxelles o sesiune de informare publică īn cadrul căreia va lansa o consultare publică cu privire la chestionarul prin care BEREC urmărește să obțină de contribuţii din partea tuturor entităților interesate pentru proiectul său de Strategie pe termen mediu pentru perioada 2018-2020. De asemenea, cu acest prilej, BEREC va informa publicul cu privire la rezultatele celei de-a treizecea reuniuni plenare BEREC și va prezenta un sumar al activităților BEREC stabilite pentru anul 2017.
 
BEREC așteaptă contribuțiile părților interesate pentru a-și īmbunătăți activitatea
BEREC prevede două etape īn procesul de implicare a părților interesate īn elaborarea Strategiei pe termen mediu. Prima etapă va consta īn adresarea de īntrebări deschise și cuprinzătoare cu privire la evoluțiile majore ale pieței și percepția asupra activității BEREC. Aceste īntrebări vor fi lansate īn data de 8 martie īn cadrul primei sesiuni de informare publică a BEREC din 2017. După primirea contribuțiilor, proiectul de strategie va fi completat cu propunerile transmise și se va lansa o nouă consultare publică după cea de-a 31-a reuniune plenară BEREC din luna iunie. Versiunea finală a Strategiei pe termen mediu urmează să fie adoptată īn octombrie 2017.
Președintele BEREC, Sebastien Soriano (ARCEP), va prezenta documentul supus consultării īn cadrul sesiunii de informare publică. Cu același prilej, acesta va mai oferi informații cu privire la documentele adoptate de BEREC la cea de-a 30-a reuniune plenară (Raportul BEREC privind implementarea și aplicarea prevederilor privind serviciul universal; Raportul privind rezultatele seminarului referitor la internetul lucrurilor și impactul asupra reglementării), va prezenta un sumar al activităților BEREC stabilite pentru anul 2017 și va răspunde īntrebărilor ce īi vor fi adresate.
 
Locul și ora evenimentului
Sesiunea de informare publică a BEREC va avea loc la sediul Institutului Belgian pentru Servicii Poștale și Telecomunicații din Bruxelles (Ellipse Building - Bātiment C - Boulevard du Roi Albert II 35 - 1030 Brussels), īn data de 8 martie, īntre orele 10.00 și 11.30 (CET).
Sesiunea de informare publică este deschisă publicului, fiind necesară īnsă o īnregistrare prealabilă pānă la data de 6 martie 2017. Īnregistrarea va funcționa pe sistemul „primul venit, primul servit”. 
 
Īntrebări pe Twitter
Evenimentul va fi transmis pe pagina de internet a BEREC. Cetățenii și alte părți interesate vor avea ocazia de a-l urmări īn timp real și de a trimite comentarii sau īntrebări vorbitorilor prin intermediul contului oficial de Twitter al BEREC, folosind #BERECpublic.
O versiune īnregistrată a evenimentului va fi făcută disponibilă ulterior pe canalul de YouTube al BEREC.