Media

CeBIT 2007

"Acordarea a doua noi licente 3G, cresterea spectaculoasa a ratei de penetrare in randul populatiei a serviciilor de telefonie mobila, precum si pregatirea introducerii unor noi tehnologii cum este WiMAX au starnit un real interes din partea reprezentantilor companiilor prezente la aceasta editie a CeBIT", a declarat Dan Georgescu, presedintele ANRCTI, dupa vizitele efectuate la standurile de la CeBIT ale celor mai importanti producatori si furnizori de echipamente de telecomunicatii.

Dan Georgescu s-a intalnit cu presedintele companiei germane KATHREIN, Anton Kathrein, unul dintre cei mai importanti producatori de antene si echipamente electronice la nivel mondial si un important investitor al industriei de profil din Romania. Cei doi au discutat despre evolutia pietei de IT&C din Romania, despre oportunitatile de investitii si cooperare generate de noutatile de pe aceasta piata, precum si despre posibila evolutie a acesteia in conditiile cresterii numarului de atributii ale ANRCTI.

"Editia din acest an a tārgului international CeBIT a fost o buna ocazie pentru a discuta atāt cu reprezentantii industriei romānesti de IT, cāt si cu partenerii straini despre noile atributii de reglementare īn domeniul semnaturii electronice, comertului electronic, marcii temporale si activitatii electronice ale ANRCTI. Am avut astfel prilejul de a pune bazele unei cooperari īntre mediul privat si institutia noastra astfel īncāt sa putem crea un cadru propice dezvoltarii acestui domeniu ", a mai declarat Dan Georgescu, presedintele ANRCTI, cu ocazia Zilei Romāniei desfasurate la CeBIT Hanovra.