ANCOM

Consultari curente internationale

 

  • Consultare BEREC: Strategia pe termen mediu pentru perioada 2018-2020
Noua strategie identifică 5 priorități strategice pentru activitatea BEREC din următorii 3 ani īn ceea ce privește dezvoltarea de rețele de mare viteză și a concurenței din acest domeniu, tehnologia 5G și inovarea, neutralitatea rețelei, ecosistemul digital și sporirea gradului de informare a consumatorilor; de asemenea, documentul reiterează angajamentul BEREC de a aduce mai multă flexibilitate și transparență reglementării, precum și de a intensifica dialogul cu stakeholder-ii.
 
Consultarea se va derula īn perioada 7 iunie - 5 iulie, pe platforma online de consultare a BEREC. Această consultare urmează unei prime runde de consultare īn cadrul căreia stakeholder-ilor le-au fost solicitate contribuțiile īn vederea unei mai bune īnțelegeri a evoluțiilor de pe piață. Versiunea finală a Strategiei pe termen mediu urmează să fie adoptată īn octombrie 2017. 

 

  • Consultări UIT
Grupul de Lucru al Consiliului UIT pentru politici publice legate de Internet (CWG-Internet) a lansat consultarea publică online deschisă către toate părțile interesate pentru perioada Iunie-Septembrie 2017. Tema Consultării constă īn Considerente de politică publică pentru servicii “Over-The-Top” (OTT). Data limită pentru depunerea contribuțiilor online este 19 August 2017, iar reuniunea fizică a Consultării Publice Deschise va avea loc la sediul UIT din Geneva, Confederația Elvețiană, īn data de 18 Septembrie 2017. Mai multe detalii se pot regăsi pe site-ul UIT.
 
Īn cadrul sesiunii Consiliului UIT 2017, īn vederea pregătirilor pentru Conferința Plenipotențiară UIT care va avea loc īn 2018, a fost īnființat Grupul de Lucru al Consiliului UIT pentru Planurile Financiar și Strategic ale Uniunii pentru 2020-2023 (CWG SFP). Prima reuniune a grupului a decis deschiderea unei consultări publice cu privire la Planul Strategic al UIT pentru 2020-2023. Termenul limită pentru depunerea contribuțiilor este 7 Iulie 2017. Mai multe informații regăsiți pe pagina dedicate a UIT.
 
  • Consultare ECC privind revizuirea unor documente referitoare la domeniul dispozitivelor de proximitate (SRD)
Comitetul pentru Comunicații Electronice (ECC) din cadrul Conferinței Europene a Administrațiilor de Poștă și Telecomunicații (CEPT) a lansat īn consultare publică o serie de proiecte de revizuire a următoarelor documente referitoare la domeniul dispozitivelor de proximitate (SRD): anexele la Recomandarea ERC 70-03 privind utilizarea SRD și Decizia ECC (15)05 privind gama de frecvențe armonizată 446,0-446,2 MHz, caracteristicile tehnice, exceptarea de la regimul de licențiere individuală și transportul, respectiv utilizarea gratuită a aplicațiilor PMR 446 analogice și digitale’.
 
Persoana de contact pentru detalii este dl. Thomas Weber (thomas.weber@eco.cept.org). Documentele supuse consultării și formularul de răspuns sunt disponibile pe pagina de internet a CEPT, la următoarea adresă: https://www.cept.org/ecc/tools-and-services/ecc-consultation.
Administrațiile și celelalte entități interesate sunt invitate să transmită comentarii īn cadrul consultării publice pānă la data de 15 august 2017