ANCOM

Programul PHARE RO 2005/017-553.05.01.01.04

Nota de informare privind programul PHARE RO 2005/017-553.05.01.01.04

 

În luna octombrie 2007 a început derularea proiectului PHARE RO 2005/017-553.05.01.01.04 “Asistenta în vederea îmbunatatirii capacitatii institutionale a ANRC în ceea ce priveste reglementarea ex ante”. Proiectul de asistenta tehnica face parte din programul PHARE 2005 – „Facilitati pentru actiuni speciale” si a fost atribuit prin licitatie internationala companiei WIK-Consult GmbH, în consortiu cu Gibson, Dunn & Crutcher Trustees Limited. Valoarea totala a acestui proiect: 1.998.245 Euro, fara TVA.

 

Obiectivul general al acestui proiect l-a constituit maximizarea beneficiilor utilizatorilor finali prin promovarea concurentei pe piata de comunicatii electronice din România. 

 

Obiectivele specifice ale proiectului:

-          definirea pietelor relevante din sectorul comunicatiilor electronice care sunt susceptibile de reglementare ex ante, pe baza analizelor si studiilor de piata;

-          stabilirea masurilor de reglementare adecvate;

-          sa asigure asistenta în procesele de consultare la nivel national si european cu privire la pietele relevante analizate, care trebuie efectuate potrivit obligatiilor ce revin României ca stat membru al Uniunii Europene în conformitate cu cadrul european de reglementare pentru retelele si serviciile de comunicatii electronice;

-          sa asigure asistenta tehnica si training „on-the-job” pe parcursul tuturor etapelor.

 

Implementarea proiectului s-a desfasurat pe o perioada de 12 luni, din octombrie 2007 pâna în noiembrie 2008, cu o prelungire ulterioara la 19 luni si 5 zile, respectiv pâna la 31 mai 2009.

 

Fiecare activitate a proiectului (task) a fost constituita dintr-o serie de sub-activitati (subtask-uri) în structura urmatoare:

 

Task 1 – Delimitarea pietelor relevante

Subtask 1.a – Definirea pietelor relevante de produse/servicii

Subtask 1.b – Definirea pitelor geografice relevante

Subtask 1.c – Identificarea pietelor relevante susceptibile reglementarii ex ante

Task 2 – Analiza de piata si identificarea pietelor relevante

Task 3 – Impunerea de remedii-masuri de reglementare ex ante

Task 4 – Consultari si notificari nationale cu CE si alte autoritati de reglementare

 

În cadrul perioadei de implementare a proiectului, Consultantul a realizat 5 rapoarte de activitate corespunzatoare stadiilor parcurse în cadrul proiectului, respectiv: 1 Raport al Fazei Initiale, 3 Rapoarte Interimare si 1 Raport Final, înaintate si aprobate de catre Beneficiar (ANCOM). Rapoartele acopera activitatile si rezultatele proiectului din perioadele respective.

 

Departamentul beneficiar al proiectului din cadrul ANCOM: Directia Reglementare Economica.

 

Pentru alte detalii legate de proiect puteti lua legatura cu Eugenia Moinescu - Manager Proiect, la 0372 845 379 sau eugenia.moinescu@ancom.org.ro